Natisni
Pojdi nazaj

Koncept Honda marine

Honda Marine - Miami boat show

Skupina Hondinih oblikovalcev je naredila korak naprej in pokazala, kako bi lahko izgledali izvenkrmni motorji v prihodnosti.

Mogoče res še ni bila v vodi, je pa Honda pokazala najbolj seksi izvenkrmni motor na mednarodnem navtičnem sejmu v Miamiju. Koncept motorja Honda Marine, ki stoji neposredno ob novem, osupljivem, super športniku - Acura NSX in je bil danes predstavljen v Hondinem šotoru, je plod Honda Advanced Design Studio iz Los Angelesa. Tako avto kot izvenkrmni motor sta v Nouvelle Blue Pearl barvi, kar pa ni naključje.

NSX je bila močan navdih za oblikovalce in je zelo vplival na koncept izvenkrmnega motorja. Navezovali so se tako na obliko, kot tudi na materiale in na to, da bo občutek ob dotiku čim bolj podoben. Hondini oblikovalci so ustvarili koncept motorja, ki je višji od običajnih izvenkrmnih motorjev. Sama oblika spominja na klasično obliko motorja. Nato pa so pokazali še oblikovalsko kreativnost z rezilom v obliki krila iz ogljikovih vlaken, ki objema motor, kar prikazuje povezavo med streho in zadnjimi blatniki na NSX. Vzorec satovja, ki je v avtomobilistični industriji za športen izgled pri vsisu zraka, so pri tem konceptu uporabili na zadku. En od Hondinih ciljev je bolje uporabiti oblikovno sinergijo, ki jo imajo na voljo. Le redka podjetja lahko ponudijo tako velik obseg oblikovalskih izkušenj kot Honda, kjer vsak dan delajo na projektih od kosilnic do letal.

Pri Hondi so bili jasni, da je njihov namen s konceptom izvenkrmnega motorja, predstavljenega v Miamiju, predvsem navdušiti množico in pridobiti čim več mnenj javnosti. Ta koncept je jasen pokazatelj, da se Honda zavzema za navtični program in nadaljuje svojo dediščino inovativnih produktov z vizijo o prihodnosti navtičnega sveta.